Oulu Igloos
Ekologisuus

Ekologisuus

Info | Varustelu | Aktiviteetit | Ekologisuus

Luonnon keskellä luontoa kunnioittaen

Yksiselitteinen tavoitteemme on kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän. Iglumajoitus on ekologista, sillä olet yöpyessäsi keskellä kohdetta – siirtymät ovat tarpeettomia. Pääset iglussa luontoon, mutta majoitus ei jätä mitään jälkiä maisemaan, kun rakenteiltaan kevyeksi kehitetty iglu siirretään jälleen seuraavaan paikkaan. Iglu ei siten jätä koloja eikä arpia herkkään suomalaiseen luontoon, eikä vaadi raskaan infran rakentamista. Jätteistä huolehditaan asianmukaisesti ja WC on kompostoiva – nesteet johdetaan septitankkiin. Ylipäätään vettä käytetään mahdollisimman vähän, eikä esim. pesuvesiä päästetä käsittelemättä luonnonvesiin.

Iglu lämpiää ja viilenee aurinkopaneelin lisäksi akkuihin varatulla sähköllä ja kesällä vesistössä liikutaan hiljaisella sähkömoottorilla. Tunnelmalliset led-valot minimoivat osaltaa sähkönkulutusta. Sähköä voidaan tuottaa iglussa itsenäisesti myös biopolttokennolla, joka hyödyntää uusiutuvaa dieselpolttoainetta. Lämmitysjärjestelmä toimii iglun ollessa irti sähköverkosta Neste MY uusiutuva dieselillä™.

Kaiken kaikkiaan rakenne on erittäin energiatehokas ja suuret ikkunat ovat parasta matalaenergiatasoa. Ympäristöarvot on huomioitu myös materiaalivalinnoissa, joissa on pyritty kestävyyteen. Voit siis nauttia iglussa majoittumisen mukavuudesta sekä sen tarjoamasta elämyksestä hyvällä omallatunnolla!